fredag den 11. marts 2016

Jeg taber håret! Hvad skal jeg gøre?

Lider du af hårtab? Kan du genkende følgende?


Gradviditet eller amming? 
Når kroppen oplever store hormonelle forandringer kan man opleve usædvanligt hårtab. Det er helt normalt og du skal ikke være bekymret. Er hårtabet stort, kan du spørger din læge til råds.

Stress?
Har du meget at se til? Er presset for stort på jobbet og hober vasketøjet sig op derhjemme kan hårtabet skyldes stress. Stress påvirker nemlig vores vores hormonbalance og man kan derfor risikerer at miste håret. Lider du af stress skal du måske vurderer om der er nogle ting du skal ændrer på i hverdagen.

Din alder?
Jo ældre vi bliver jo mindre hår på hovedet.......  desværre! Når vi bliver ældre producerer kroppen mindre østrogen. Denne form for hårtab er arvelig og det ligger derfor i generne. Det kan vi desværre ikke gøre noget ved.... andet end at accepterer det.

Kost
Lider du af hårtab og består din kost af slik, junkfood, sodavand, så er løsningen: Omlæg kosten!
Din levestil og kost påvirker meget håret, kroppens velvære i det hele taget. Tag din kost op til overvejning, måske er det nu du skal til at leve sundere????

Styling
Er du én af dem der bruger en masse tid om morgen på at sætte hår? Bruger du glattejern, hårtørre og en masse skadelige produkter i dit hår? Alt hvad du putter i dit hår er unaturligt! Husk det!

Et godt råd: Overvej om du vasker dit hår for meget... det er nok at vaske håret 2 gange om ugen. Døjer du med fedtet hår, så er løsningen tørshampoo. DET VIRKER!

Sygdom
Hårtab kan også skyldes sygdom. Derfor skal man forbi sin læge hvis man oplever et usædvanligt hårtab. Tager du medicin kan det også være en bivirkning.

Kemo
Med en tåre i øjet... Alle kvinder der gennemgår et keom-forløb mister håret. Dette skyldes de kemikaler der bruges i behandlingen. Hårtabet kan dog varierer fra kvinde til kvinde. Håret kommer tilbage efter endt behandling.


Søger du efter et smart tørklæde, hue eller måske e smart kasket så tjek denne side ud!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar